Print

Nyttige hjemmesider

Vi har samlet links til en række hjemmesider, som kan være relevante for forældre til teenagere:

Alkohol og stoffer
På www.netstof.dk findes alt om alkohol, stoffer og misbrug. Siden bliver ofte opdateret, så de nyeste tendenser er med. Her er leksikon, brevkasse og ikke mindst debatforum, hvor unge skriver til hinanden om deres oplevelser med rusmidler. Siden er målrettet unge, forældre og professionelle.

www.altomalkohol.dk - Til forældre og unge om alkoholvaner

www.klarsnak.com - Til forældre, som har unge, der skal til at have deres alkohol-debut

www.goda.dk - Site om gode alkoholvaner

www.duda.dk/Temaer/Rusmidler/rusmidler.html - Omfattende linkguide om misbrug

Sikker chat
På www.sikkerchat.dk kan du finde en lang række oplysninger, der er væsentlige for dig som forældre at kende til, når dit barn skal kunne færdes trygt og sikkert på internettets, mobiltefonens eller spilstationens mange communities. Under ”Professionelle” ligger der gode råd, hvis man er udsat for ubehagelige oplevelser via den virtuelle verden. Siden er målrettet børn, unge, forældre og professionelle.

www.onlineboern.forbrug.dk er et omfattende site med gode råd til forældre, udarbejdet af Forbrugerstyrelsen. Her kan du bl.a. tage testen "Hvilken type online forælder er du?” Samt finde masser af gode erfaringer fra forældre, der er i samme situation som dig.

Desuden Teknologirådets interaktive debatblad www.dubestemmerselv.dk samt www.andk.medieraadet.dk som er en stor portal om den virtuelle verden.