Nyhedsbrev - marts 2020

Stop Corona-virus
31. marts 2020 - subsiteadmin

Nyhedsbrev - marts 2020

Alle skal helst blive hjemme – selv om det kan være svært

Kære Forældre på 7.-10. årgang


Alle skal helst blive hjemme – selv om det kan være svært

Skolerne er lukket, børnene er sendt hjem og mange forældre arbejder hjemmefra. Og det varer helt til efter påske. Det er en helt uvant situation for os alle.
Særligt, for de unge, kan det være svært at udholde fraværet af social kontakt IRL (In Real Life).

De unge kan føle sig udhungrede på den nære sociale kontakt, som er så vigtig for dem, men fester og sammenkomster, hvor man sidder tæt, er bare ikke den kontakt, som er tro mod de retningslinjer, som regeringen har foreskrevet. De unge skal helst blive hjemme lige som alle os andre.

I SSP har vi indtil nu ikke oplevet store problemer med unge, der forsamles til fester mv. i Svendborg Kommune. Det lader til, at de fleste borgere har taget myndighedernes anbefalinger alvorligt, også de unge.
SSP-konsulenterne har været mere synlige og opsøgende i det offentlige rum, hvor de unge opholder sig. Dette har vi gjort i sidste uge og vil også gøre det i den kommende periode, hvor skolerne er lukkede. Formålet er ikke at kontrollere, men at understøtte myndighederne og jer forældre, så vi sammen kan mindske smittespredning.

Tal med dit barn

I denne tid, hvor hele familien er mere hjemme end ellers, er det en god anledning til at interessere sig for, hvordan de unge er ’sammen på nettet’. For i denne tid er det faktisk den allerbedste måde for dem at være sammen på.

Der er dog som altid en række faldgruber og særlige opmærksomheder, som det er godt at tale med sit barn om. Center for digital pædagogik har på deres hjemmeside skrevet en artikel om temaet ’løgnhistorier’:

Tal med dit barn om Corona-løgnhistorier på Snapchat

Coronapandemien fylder alt. Også på sociale medier, hvor fake-news og rygter om virussen trives. Derfor har du lige nu en oplagt mulighed for at tage snakken om misinformation på sociale medier med dine børn. “Når skolerne åbner igen skal eleverne gå i skole i weekenderne for at indhente det tabte! ” Sådan lød en af historierne.
Link:
https://cfdp.dk/blog/digital-trivsel/tal-med-dit-barn-om-corona-loegnhistorier-paa-snapchat/

Kontakt til SSP

SSP er på arbejde også i denne tid. Har I spørgsmål til os, er I altid velkomne til at kontakte os enten på mail eller telefon.

Venlig hilsen
SSP-teamet
Marianne Grønbech (marianne.groenbech@svendborg.dk )
Tom Grastrup Jensen (tom.grastrup.jensen@svendborg.dk)
Hamid B. Pedersen (hamid.pedersen@svendborg.dk )