Nyhedsbrev september 2020

Forældresamtale
4. september 2020 - subsiteadmin

Nyhedsbrev september 2020

7. klasse er den nye årgang 0

Kære Forældre.


Vi håber, at I er kommet godt gennem sommeren. Det er vi i SSP-teamet. Vi har haft fokus på fester i det offentlige rum. Før sommerferien spurgte vi forældrene i et nyhedsbrev ”undskyld, men hvor er værten?” og ’Har du talt med dit barns venner?” Og det er fortsat relevante spørgsmål at stille. Når det er sagt, så har vi dog primært haft en sommer med gode og sjove oplevelser sammen med de unge mennesker.

Hvis du ikke fik læst nyhedsbrevet fra juni kan du finde det her.

Nu er skolen startet igen, og der venter alle jer med børn i 7. klasse en vigtig opgave.
Der er mange skoler der skaber nye klasser på 7. årgang. Det er et almindeligt vilkår, og det giver på den ene side de unge en fantastisk chance for at skabe nye relationer. Omvendt betyder det også, at vi som forældre skal ud og danne nye relationer, og at de netværk vi har skal udvides. Det er sin sag, hvis man har været en del af en forældregruppe siden børnehaven.
Men det er vigtigt med et stærkt sammenhold omkring børnene – det giver et stærkt sammenhold mellem børnene. Det er i hvert fald budskabet fra hjemmesiden: https://foraeldrefiduser.dk/
Og vi kan kun være enige.

Så hermed en opfordring til ikke bare et lære dit barns venner at kende – men også at lære dit barns venners forældre at kende.

Et andet emne vi gerne vil tage op er begrebet ”lille knallert” eller Knallert 30. Eller som de fleste nok bare vil sige ”scooter”.

Vi ser desværre i nogle områder af kommunen, at der er unge (især drenge) der rider på usårlighedens vinger – ofte med en anseelig hastighed.
Vi prøver selvfølgelig at gå i dialog med så mange, som vi kan nå; men vi har behov for at flere tager del i håndteringen. Hvis I skal have læst lidt op på reglerne, kan I finde dem her:
https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/paa-knallert-og-scooter/regler-for-knallert?gclid=EAIaIQobChMI5vCxrP616wIVSOmyCh2tLQ7ZEAAYASAAEgLqtPD_BwE

Bliver du og din familie generet af færdsel, så er der mulighed for, via politiets hjemmeside, at ”bestille en betjent”. Du kan følge dette link: https://politi.dk/bestil/bestil-en-betjent

Afslutningsvis vil vi gerne gentage vores sædvanlige opfordring – med et lille twist:
”Gå ud og hils på dit barns venner- og deres forældre”

Er der spørgsmål til SSP, er I altid velkomne til at kontakte os.

SSP-teamet:
Marianne Grønbech (marianne.groenbech@svendborg.dk )
Tom Grastrup Jensen (tom.grastrup.jensen@svendborg.dk)
Hamid B. Pedersen (hamid.pedersen@svendborg.dk )